קשה להחליט אם כנפי עוף ברוטב צ'ילי מתוק הן מנה ראשונה או מנה עיקרית, אבל אין ספק כי מדובר במנה נהדרת. קלה להכנה, וטעימה, טעימה. אי אפשר שלא ללקק את האצבעות!
מרכיבים
• 12 כנפי עוף נקיות ושטופות
• שמן לטיגון - בערך ליטר
• קמח לציפוי. (אפילו יותר טוב אם יש פירורי לחם יפניים הקרויים פנקו)
• כוס רוטב צ'ילי מתוק
• שלוש כפות מיונז
הוראות הכנה
• מחממים את השמן על אש גבוהה, ומשאירים על אש גבוהה.
• בודקים האם השמן רותח בעזרת כף עץ (אם הכף מעלה בועות - אפשר להתחיל לטגן)
• מגלגלים כל אחת מהכנפיים בקמח (או באבקת הפנקו), מנערים היט, וזורקים לשמן
• לאחר כשתי דקות של טיגון על אש גבוהה, מנמיכים לאש בינוית למשך 10 עד 12 דקות, במהלכם הופכים את הכנפיים פעם אחת על מנת שיטגנו באופן שווה משני הצדדים.
• מגביהים שוב את האש לשתיים - שלוש דקות, עד לקבלת מרקם פריך וצבעחום בהיר
• מוציאים את הכנפיים למסננת
• מחממים במחבת רחבה את רוטב הצ'ילי והמיונז, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד
• מניחים במחבת את כנפי העוף, ומנערים אותן במחבת עד שיתפסו את הרוטב. הופכים כל כנף, ומנערים שוב.
• מגישים אוכלים, ו... מלקקים את האצבעות!
• חובה להגיש עם מפיות ומגבונים.
בתיאבון!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מיכל א. עבור מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה. http://www.reginarest.co.il